ROME - Het bestuur van de Italiaanse club AS Roma heeft het ontslag van coach Rudi Völler geaccepteerd. "Daarvoor ben ik voorzitter Franco Sensi dankbaar", zei de 44-jarige Duitser zondag tijdens een persconferentie.

De oud-international bood zaterdag na de nederlaag van 1-3 tegen Bologna, dat de wedstrijd met negen man beëindigde, zijn ontslag aan. De clubleiding vroeg Völler daarop zijn vertrek na amper 26 werkdagen nog eens goed te overdenken. Na een korte nachtrust hield de voormalige teamchef van Duitsland vast aan zijn besluit, waarna het bestuur van AS Roma hem vrij gaf.

Geplaagd

De assistent van Völler, Ezio Sella, neemt voorlopig de taken bij het eerste team van de geplaagde Romeinse club over. Spelers en officials van Roma kregen zondag voor onbepaalde tijd een spreekverbod.

Völler, die na het mislukte Europees kampioenschap in Portugal opstapte bij het Duitse team, voelde zich niet gebonden aan een zwijgplicht. "Ik had het gevoel dat ik niet de juiste persoon op de juiste plaats was", zei de ex-aanvaller, die van 1987 tot 1992 voor Roma speelde.

Eigen manier

"Ik ben gewend om een team op een bepaalde manier te leiden. Ook bij Roma heb ik geprobeerd om het op mijn eigen manier te doen. Dat bleek echter niet de goede manier. Daarom is het beter dat ik wegga."

Völler trok zijn conclusies na de zoveelste tegenvaller van het prille seizoen. Die kende een absoluut dieptepunt in de Champions League toen het duel tegen Dinamo Kiev in de rust werd gestaakt doordat scheidsrechter Frisk gewond raakte. Hij kreeg een voorwerp dat vanaf de tribune werd gesmeten tegen het hoofd.

Verloren

De UEFA verklaarde de wedstrijd later met 0-3 verloren. Roma dient ook de resterende twee thuiswedstrijden in de CL zonder publiek te spelen.

In de competitie bleek Roma niet opgewassen tegen nieuwkomer Messina (4-3), pakte Lecce in de hoofdstad een punt (2-2) en zaterdag was zelfs een negental van Bologna al te veel. Cipriani, vlak voor rust, en de Griek Zagorakis, net na de hervatting, kregen rood (beiden 2x geel).

Halverwege leidde de thuisclub met 3-0 door treffers van de Fransman Meghni (2) en Cipriani. Tegen negen man deed alleen Totti iets terug.