UTRECHT - FC Utrecht blijft maar winnen. Na de fraaie 4-0 zege op Djurgardens in de UEFA Cup en de 0-3 in De Kuip tegen Feyenoord, werd zondag in eigen huis ook afgerekend met ADO Den Haag: 2-0. Door de vierde overwinning op rij, inclusief NEC (1-0), staat de ploeg van Foeke Booy stevig op de vierde plaats met slechts drie punten minder dan koploper PSV.

Bekijk video: Modem/ Breedband

NAC Breda is de enige ploeg die dit seizoen van FC Utrecht wist te winnen, alweer bijna anderhalve maand geleden op 14 augustus. Daarna verspeelde de bekerhouder alleen nog punten in de ArenA bij Ajax (1-1).

Kluts

Zondagmiddag had FC Utrecht alleen in de eerste helft wat problemen met het verdedigend ingestelde Den Haag. In veertig minuten tijd dwong de thuisploeg welgeteld één kans af. Net voor rust kwam Utrecht toch op voorsprong. Via de kluts belandde de bal voor de voeten van Schut, die onberispelijk binnenschoot en daarmee een hoofdrol voor zich opeiste.

Ook scheidsrechter Wegereef viel op. Hij deelde in de eerste helft zes gele kaarten uit, maar vergat zowel Van der Leegte als Saeijs met rood naar de kant te sturen. Na rust ging het er een stuk vriendelijker aan toe. Dat kwam vooral door de vroege goal van Tanghe, die vanuit buitenspelpositie de spanning uit de wedstrijd haalde, 2-0.

Nuchter

FC Utrecht speelde de wedstrijd professioneel uit. Coach Booy bleef nuchter na de nieuwe driepunter. "Als we deze vorm vasthouden en we niet te maken krijgen met een blessuregolf kunnen we ver komen."

"Maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan. Als we ons donderdag tegen Djurgardens weten te plaatsen voor de tweede ronde van de UEFA Cup, krijgen we een overvol programma. Ik ben heel benieuwd hoe we daar mee om zullen gaan. In de winterstop maken we de tussenbalans pas op."

Opvolging

Vrijdag liet AZ-voorzitter Scheringa weten dat technisch directeur Martin van Geel met Foeke Booy gepraat zou hebben over de eventuele opvolging van Co Adriaanse bij de Alkmaarse club.

"Absolute onzin, pertinent onwaar", zei Booy ietwat geïrriteerd. "Wat Scheringa doet is niet slim, hij gooit olie op het vuur. Ik heb met echt helemaal niemand van AZ gesproken. Ik ben trainer van FC Utrecht en dat blijf ik voorlopig ook."