LONDEN - Goran Ivanisevic kan zijn Wimbledon-titel volgende maand niet verdedigen. De Kroaat ondergaat volgende week in de Duitse plaats Heidelberg een operatie aan zijn geblesseerde linkerschouder.

"Ik had zo graag op de eerste maandag van Wimbledon het toernooi op het Centre Court willen openen. Ik ben heel erg teleurgesteld, maar ik heb geen andere keuze. Ik vind dit ook heel erg voor mijn supporters en alle mensen die mij op Wimbledon weer hadden willen zien."

Kwetsuur

Ivanisevic heeft al lange tijd last van de kwetsuur. Hij kwam vorig jaar met een geblesseerde schouder naar Wimbledon. Ondanks de problemen met het gewricht won hij verrassend op een wildcard het toernooi door in de finale de Australiër Pat Rafter te verslaan. Hij bleef doorspelen met de pijnlijke schouder, maar na de Daviscupwedstrijd tegen Duitsland in februari werd de pijn ondragelijk. "Ik heb het gevoel dat mijn schouder uit elkaar valt."

Ivanisevic wil zich nu richten op het volgende seizoen. Met een herstelde schouder hoopt de 31-jarige tennisser zich weer met de internationale top te meten.