DEN HAAG - Burgemeester Deetman beschuldigt directeur betaald voetbal Henk Kesler van de voetbalbond ervan te liegen over de gang van zaken rond de wedstrijd ADO Den Haag-Ajax op 12 september. De wedstrijd in het Zuiderpark werd ontsierd door spreekkoren, maar werd niet gestaakt. Kesler geeft "doelbewust een onjuiste voorstelling van zaken" aldus Deetman in een boze brief aan de KNVB-directeur.

De burgemeester reageert op de bewering van Kesler dat de Haagse autoriteiten scheidsrechter Haverkort de boodschap hadden gegeven dat de wedstrijd "onder alle omstandigheden uitgespeeld dient te worden". Deetman, die kritiek kreeg omdat het sportieve treffen niet werd stilgelegd wegens het stuitende gescandeer, noemt dit "volledig ongefundeerd, en niet meer dan een verzinsel uwerzijds".

Volgens de burgemeester is de scheidsrechter door niemand een beperking opgelegd. Hij wijst op een gesprek voorafgaande aan de wedstrijd. Daarin gaf Deetman naar eigen zeggen aan dat hij de KNVB zou steunen als deze de wedstrijd zou willen stilleggen. Verder zou de burgervader hebben toegezegd desnoods een deel van het stadion te ontruimen in geval van kwetsende spreekkoren.

Een woordvoerder van de KNVB liet weten dat de bond maandag zal reageren op de brief.