DEN BOSCH/LEEUWARDEN - Met ingang van volgend seizoen is Gert Kruys (40) de nieuwe trainer van FC Den Bosch. De oefenmeester van Cambuur Leeuwarden treedt op 1 juli in dienst van de Bosschenaren.

Kruys, die de naar Roda JC vertrekkende Wiljan Vloet opvolgt, heeft in Den Bosch een contract voor twee seizoenen getekend. Kruys zou met Cambuur de nacompetitie nog meemaken, maar omdat FC Den Bosch een van de tegenstanders is, heeft hij zijn functie per direct neergelegd.

De Utrechter, die vier seizoenen bij Cambuur in dienst was en daarvoor de amateurs van Holland en AGOVV trainde, informeerde maandag het bestuur van de Friese club over zijn nieuwe baan. Hoewel het zijn doel was de klus bij Cambuur tot een goed einde te brengen en het bestuur van de Friese club volledig vertrouwen in hem had, kwamen beide partijen tot de conclusie dat de schijn van belangenverstrengeling moest worden voorkomen.

Kruys heeft daarop zijn taken als hoofdtrainer neergelegd. Cambuur wordt in de nacompetitie geleid door assistent-trainer Henny Lee. Johan Groote is als diens assistent aangewezen. Cambuur en FC Den Bosch nemen het in de nacompetitie, met als inzet een plaats in de eredivisie, verder op tegen Emmen en RBC Roosendaal.

/SPORTKruys volgt Vloet op bij Den Bosch