SHANGHAI - Autocoureur Robert Doornbos is vrijdag in Shanghai bij zijn debuut in de Formule 1 in de achterhoede geëindigd. Een dag na zijn 23e verjaardag zette de Rotterdammer voor Jordan tijdens de vrije training voor de Grand Prix van China de 23e tijd neer (1.39,244).

Bekijk video: Coulthard geeft een rondleiding
Modem/ Breedband

Daarmee was hij bijna vier seconden langzamer dan Ralf Schumacher. De Duitser maakte in zijn Williams zijn rentree. Hij was lang afwezig door een zware crash in de Grand Prix van de Verenigde Staten in juni, waarbij hij nekletsel opliep.

Formule 3000

Doornbos, die dit seizoen veel indruk maakte in de Formule 3000, is als derde rijder door Jordan aangetrokken na het ontslag van de Italiaan Giorgio Pantano. Ook bij de resterende GP's van Brazilië en Japan mag de talentvolle Nederlander aan de vrije trainingen deelnemen. Bij de kwalificatietrainingen en de wedstrijden blijft Doornbos vooralsnog aan de kant.

Villeneuve

De Canadees Jacques Villeneuve maakte vrijdag in China voor Renault zijn rentree in de Formule 1. Hij deed dat met de veertiende tijd. Wereldkampioen Michael Schumacher hield zich rustig in zijn Ferrari en stopte voortijdig met de vrije training, na de vijftiende tijd te hebben gereden.