NEW YORK - Tennisser Martin Verkerk laat zijn schouder voorlopig niet opereren. Na een second opinion in New York besloot de Alphenaar af te zien van een medische ingreep in Berlijn.

Een Duitse specialist vond het eerder wel nodig Verkerk te opereren omdat die al maanden last heeft van de schouderblessure. "In gezamenlijk overleg hebben beide artsen besloten het eerst met een injectie te proberen te verhelpen", zei Verkerks coach Nick Carr donderdag.

"Na die spuit moet hij tien dagen rust houden om vervolgens tien dagen langzaam te trainen. Mogelijk is hij dan pijnvrij en kan hij zijn normale trainingsintensiteit hervatten. Mocht hij na die twintig dagen nog pijn hebben, dan wordt hij alsnog geopereerd."

Een ander voordeel van de injectie is dat daarmee één mogelijke oorzaak van de blessure wordt uitgesloten. Carr: "Als hij na tien dagen training nog pijn heeft, weten we in elk geval wat hij niét heeft. Dat kunnen we dan uitsluiten. Mocht hij dan alsnog onder het mes moeten, dan duurt zijn herstel waarschijnlijk drie tot vier maanden. Eerder werd bij een operatie uitgegaan van een herstel van zes tot acht maanden.

Martin Verkerk heeft niet meer getennist sinds zijn overwinning in het Dutch Open in Amersfoort. Hij won daar in juli de titel ondanks dat zijn schouder toen protesteerde.