ROTTERDAM - Feyenoord wil ondanks de moord op Pim Fortuyn woensdagavond gewoon aantreden in de finale van de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund. "We zijn versteend door de moord op Pim Fortuyn. Te meer omdat we enkele uren voor zijn dood nog met hem in De Kuip hebben gesproken. Maar hij heeft ons succes gewenst en we gaan spelen", zegt manager Jan D. Swart op de website van de Rotterdamse club.
website

Er is maandagavond en dinsdagmorgen geen overleg geweest tussen de Feyenoord en de Europese voetbalbond. "Ongetwijfeld zullen de organisatoren van de UEFA wel contact hebben gehad met de burgemeester en korpsbeheerder. Per slot van rekening is het geen thuiswedstrijd van Feyenoord."

"Dinsdagmorgen heeft voorzitter Jorien van den Herik gebeld met de bestuursleden Scholten en Smits. En er is besloten dat mocht Feyenoord de finale winnen, te adviseren de huldiging donderdag op de Coolsingel doorgang te laten vinden", aldus Swart.

Feyenoord verwacht in de loop van dinsdag te vernemen of burgemeester Opstelten het advies zal overnemen. "Het advies van Feyenoord is ook ingegeven op basis van veiligheidsoverwegingen. Als we de finale winnen, moet er voor de supporters een manier zijn om zich te kunnen uiten. Is die mogelijkheid er niet, dan vrezen we onder de gegeven omstandigheden het ergste", zegt Swart.

/SPORTUEFA Cup-finale gaat door ondanks aanslag