AMSTERDAM - De selectie en technische staf van Ajax hebben donderdag geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van André Hazes. Direct na het bericht van de dood van de volkszanger kwamen volgens teammanager David Endt uit de spelersgroep initiatieven om de crematie van Hazes niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

"Helaas zijn we op de dag van de crematie in Duitsland voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München", aldus Endt. "Maar we willen zeker zorgen voor een vorm van eerbetoon. Vanuit de club zal zeker een bloemetje of een ander gebaar komen om de nabestaanden een blijk van onze deelneming te tonen."

Hazes stond bekend als een echte voetballiefhebber die vaak wedstrijden van Ajax bezocht. Endt: "Ook was hij vaak in Hotel Huis ter Duin als we ons op een wedstrijd voorbereidden. Als André in de buurt was, werd het altijd gezellig. Maar ook als we in de spelersbus sfeer wilden, ging Hazes 'erin'. Hij was een echte Amsterdammer en daardoor was er een band tussen de club en ons."