KAISERSLAUTERN - Aan de hand van interim-coach Eddy Achterberg heeft Schalke'04 op sensationele wijze de derde ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De ploeg van de 'Keu' schakelde woensdagavond via strafschoppen Kaiserslautern uit. Na de normale speeltijd was de stand 3-3. De verlenging eindigde in 4-4.

Schalke, dat eerder deze maand trainer Jupp Heynckes ontsloeg wegens slechte resultaten, won de strafschoppenserie met 4-3. Doelman Rost was met twee reddingen de grote man bij de winnende ploeg. Lincoln (ex-Kaiserslautern) schoot de beslissende strafschop in.

Voor Achterberg, de voormalige assistent van Heynckes, was het alweer de derde zege op rij. Het is nog onduidelijk hoe lang de voormalige speler van FC Twente hoofdcoach mag blijven bij Schalke'04.

Schotland

Glasgow Rangers heeft woensdagavond de vierde ronde bereikt van de Schotse League Cup. De ploeg van coach McLeish won met 2-0 bij Aberdeen. Ricksen en Thompson maakten de doelpunten. McLeish speelde jarenlang bij Aberdeen. Hij had een zege hard nodig om zijn wankele positie in Glasgow enigszins te versterken.

Spanje

Espanyol heeft woensdagavond nagelaten de koppositie in de Primera Division over te nemen. De tweede club van Barcelona kon bij winst op nieuwkomer Getafe Real Madrid weer achterhalen. Getafe zorgde echter voor een verrassing en won de thuiswedstrijd met 1-0. Door die uitslag blijft Real Madrid koploper in Spanje.

Donderdag kan Barcelona de miljoenenformatie weer inhalen. Als de club van Frank Rijkaard thuis wint van Real Zaragoza neemt de ploeg de eerste plaats op de ranglijst over van hun erfvijand. Overigens kan ook Zaragoza de nieuwe koploper worden, mocht die club van Barca winnen.