ROME - Zlatan Ibrahimovic heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor zijn nieuwe club Juventus. De Zweedse spits die vlak voor het sluiten van de transfermarkt overstapte van Ajax naar de Italiaanse topclub scoorde in het duel tegen Sampdoria de 2-0. 'De Oude Dame' won de wedstrijd met 3-0. Del Piero en Trezeguet, zijn companen in de voorhoede, maakten de andere treffers.

Door de overwinning gaat Juventus na drie wedstrijden in de Serie A alleen aan kop. De tegenstander van Ajax in de Champions League won alle drie tot nu toe gespeelde wedstrijden en kreeg nog geen enkele goal tegen. Zelf maakte het elftal van Ibrahimovic al acht doelpunten.

AC Milan, de club van Clarence Seedorf en Jaap Stam, verloor op eigen veld van Messina dat een verrassende start kent in Italië. Het gepromoveerde elftal won met 2-1. Milan heeft een beduidend mindere competitiebegin. Na drie wedstrijden staat de club in de middenmoot.

Internazionale, waar Van der Meyde een basisplaats had, won het uitduel tegen Atalanta Bergamo met 2-3. Inter staat op de zevende plaats in de competitie. Van der Meyde werd na 83 minuten vervangen door Davids.