NIJMEGEN - RBC Roosendaal kan zich de rest van het seizoen volledig op de competitie richten. De Roosendalers moesten woensdagavond in de Amstel Cup een forse nederlaag slikken tegen NEC, 4-0. Romano Denneboom maakte in het duel twee treffers voor de Gelderse formatie.

Naast RBC slaagde ook FC Groningen en De Graafschap er niet in zich te plaatsen voor de derde ronde. NAC won sensationeel met 2-1 van Groningen. Pas in de verlenging maakte Lurling de winnende treffer voor de Bredanaars. In de reguliere speeltijd bleef het 0-0. De Graafschap verloor dinsdagavond al kansloos met 4-0 van eerste divisievereniging Go Ahead Eagles.

FC Den Bosch revancheerde zich in de beker voor de twee 5-0 nederlagen die de Brabantse club leed in de eredivisie. Tegen de amateurs van Quick '20 kwam de ploeg van trainer Henk Wisman eindelijk weer eens zelf aan scoren toe. Mourad maakte vier treffers, het duel eindigde in een 8-0 zege.

Ook twee andere ploegen uit de eredivisie kenden woensdagavond geen problemen. Roda JC won met 3-0 ruim van Excelsior. Arouna Koné vierde zijn rentree in de basis met een doelpunt. FC Twente bleek te sterk voor de Bredase amateur-equipe Baronie, 3-0.

ADO '20 bereikt waarschijnlijk als enige amateurclub de volgende fase van de Amstel Cup. De ploeg van assistent-bondscoach Rob Witschge was in een amateur-onderonsje met Rohda Raalte met 3-0 de sterkste. Het duel werd in de 84e minuut gestaakt nadat de lichtinstallatie was uitgevallen. Het is nog onduidelijk welk vervolg het duel krijgt.

De derde ronde is op 9 en 10 november. Na die ronde blijven tien clubs over die worden aangevuld met de zes Nederlandse clubs die Europees in actie komen (AZ, Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, Heerenveen en PSV). Op 25 en 26 januari staan de achtste finales op de agenda.