ZURICH - Heerenveen komt één keer in actie tegen Maccabi Petach Tikva in de eerste ronde van de UEFA-beker. Dat heeft de UEFA woensdag in Zürich beslist. Het duel wordt donderdag 30 september (18.00 uur) gespeeld in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.

Beide clubs maken in één wedstrijd uit wie er naar de volgende ronde gaat, waarin de clubs ingedeeld worden in groepen. Bij gelijke stand wordt er twee keer een kwartier verlengd. De verlenging wordt volledig uitgespeeld. Is er dan nog geen beslissing, dan worden er strafschoppen genomen.

Staking

De uitwedstrijd van Heerenveen werd woensdag geschrapt. Het duel kon geen doorgang vinden omdat Heerenveen door een staking op de luchthavens in Israël dinsdag niet kon vertrekken. De UEFA zag pogingen mislukken het eerste duel te verplaatsen of elders te laten spelen.

Daarna besloot de UEFA het treffen in één duel te laten beslissen. De UEFA bepaalde wel dat Heerenveen een deel van de reis- en verblijfkosten van Maccabi Petach voor haar rekening moet nemen.