AMSTERDAM - Christijan Albers en Robert Doornbos staan op het lijstje van Jordan als kandidaat-testrijders. De twee Nederlanders maken kans om bij de laatste drie Grands Prix van dit jaar in de Formule 1 tijdens de vrijdagtraining in de derde auto van de Britse renstal plaats te nemen. Doornbos rijdt deze week tijdens de GP van China wellicht al op vrijdag.

Michel Perridon van Trust is als geldschieter een van de drijvende krachten achter de Nederlandse coureurs. Volgens de sponsor is een superlicentie voor de Formule 1 van de autosportfederatie FIA een van de belangrijkste voorwaarden voor de testritten.

Doornbos kan daar volgens Perridon als beste nieuweling in de Formule 3000 automatisch aanspraak op maken, maar voor Albers geldt dat niet. De DTM-coureur heeft drie jaar geleden weliswaar getest in een Minardi, maar dat is niet voldoende om de FIA ervan te overtuigen dat hij 300 probleemloze kilometers kan afleggen in een Formule 1-auto. Perridon heeft daarom samen met teambaas Eddie Jordan een onderhoud aangevraagd bij FIA-voorzitter Max Mosley. "Eddie Jordan en ik zullen bij hem een superlicentie voor Christijan bepleiten", aldus de geldschieter.