VENLO - Jong-Feyenoord heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de derde ronde van de Amstel Cup. De jeugdige Rotterdammers waren in Venlo verrassend met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo, de lijstaanvoerder van de eerste divisie. Coach Mario Been van Jong-Feyenoord kon in het duel een beroep doen op Smolarek, Buffel, Magrao, Mtiliga en Loovens, die allemaal deel uitmaken van de A-selectie van Feyenoord.

Go Ahead Eagles schakelde eredivisieclub De Graafschap uit. Op de Vijverberg waren de Deventenaren, die een klasse lager spelen, met liefst 4-0 de bovenliggende partij. De drie andere eredivisieverenigingen die dinsdag in actie kwamen, kenden geen moeilijkheden. Willem II won met 2-0 van Sparta, dat vorig seizoen de halve finale van het toernooi haalde. Vitesse was met 2-0 te sterk voor AGOVV Apeldoorn. RKC Waalwijk versloeg Eindhoven met 1-0.

De Nooijer

Voor aanvaller Dennis de Nooijer werd de tweede ronde van het nationale bekertoernooi een persoonlijke zegetocht. De spits maakte voor zijn nieuwe club FC Dordrecht liefst vijf doelpunten in het met 6-1 gewonnen duel tegen de amateurs van Quick Boys.

Bij Emmen was de 20-jarige Jeroen Fuhler de meest trefzekere speler. De uit Jong Emmen overgekomen midvoor (twee meter lang en 100 kilo zwaar) maakte tegen amateurclub WHC vier goals. Emmen won met 5-1.

De volgende ronde staat voor 9 en 10 november op het programma. Het is al zeker dat tenminste een amateurclub die fase haalt. Woensdag bepalen ADO '20 en Rohda Raalte in een onderling duel welke van de twee clubs dat wordt.