MADRID - Real Madrid heeft dinsdagavond een benauwde zege geboekt op Osasuna. Het vooruit gespeelde duel eindigde in 1-0. David Beckham maakte de treffer na een uur met een prachtige vrije trap van 25 meter. Best was het allemaal niet, maar door de winst nam de Koninklijke met negen punten uit vier wedstrijden voorlopig wel de eerste plaats over in de Primera Division.

De sterrenformatie werd door de eigen aanhang, 65.000 man sterk, met een angstaanjagend gejoel begroet. Vooral Beckham en Roberto Carlos moesten het ontgelden.

Ontslag trainer

De supporters reageerden met die ontvangst op het vroegtijdige vertrek van trainer Camacho. De Spaanse oud-international gaf er zondag, al na drie competitiewedstrijden en een desastreus verlopen Champions League-wedstrijd, de brui aan. Hij had niet de indruk dat hij de volgevreten vedetten nog op het juiste spoor kon krijgen.

Zijn voorlopige opvolger Mariano Garcia Remon haalde behalve Beckham ook Raul weer in de basis. Zeker de keuze voor Beckham heeft hij niet betreurd.

"Het team stond onder een ongelooflijke druk", bekende de Engelsman na afloop. "Een briljante vertoning was het niet, maar wat telt is het resultaat. Bovendien kunnen we ons voordeel doen met de saamhorigheid die het team nu kenmerkte."