AMSTERDAM - Feyenoord-coach Bert van Marwijk kan woensdag in De Kuip over een vrijwel geheel fitte selectie beschikken. Alleen voor Robin van Persie (rugblessure) lijkt de UEFA Cup-finale tegen Borussia Dortmund te vroeg te komen. Patrick Paauwe, herstellende van een zware enkelblessure, trainde maandag weer mee met de selectie.
Feyenoord
UEFA
Borussia Dortmund

Mocht Van Persie niet tijdig fit zijn, dan kan Leonardo weer rekenen op een basisplaats.

Van Marwijk wilde zondag geen risico nemen en trad tegen Willem II (0-0) aan met een veredeld B-elftal. Alleen vaste waarden Paul Bosvelt, Tomasz Rzasa en Chris Gyan stonden in het veld. Alledrie werden ze vroegtijdig gewisseld. Bosvelt en Rzasa in de rust, Gyan ruim een kwartier voor tijd.

Emerton

Gyan start neemt woensdag de positie van de geschorste Brett Emerton over. "En Pieter Collen is nog niet zo ver dat hij al kan beginnen, dus heb ik voor die positie alleen Chris nog over," verklaart Van Marwijk in het
Rotterdams Dagblad

Borussia favoriet

Ondanks het thuisvoordeel van de Rotterdammers is Borussia Dortmund favoriet bij verschillende bookmakers. Bij gokkantoor Intertops staat de kersverse Bundesliga-kampioen met 17 tegen 10 genoteerd. Feyenoord heeft een notering van 20 tegen 10.

Containers en hekken

De Maasstad bereidt zich voor op het ergste. Onbekommerd en vrij wandelen door het hart van de stad is woensdag uitgesloten. Het centrum wordt grotendeels afgezet met containers en hekken. Extra videocamera's registreren zowat elke beweging van Dortmund- en Feyenoord-supporters. In totaal worden ruim 4000 agenten en ME'ers ingezet om ongeregeldheden te voorkomen.

Bij een 'normale' huldiging (landskampioenschap of beker) en op speeldagen zijn zo'n 1500 agenten en ME'ers op de been.

Huldiging

Mocht Feyenoord net als in 1974 de UEFA Cup veroveren, dan mogen maximaal 70.000 fans de huldiging bijwonen op de Coolsingel. Tottenham Hotspur in werd toen na een uit- en een thuiswedstrijd met 2-2 en 2-0 verslagen. Burgemeester Opstelten van Rotterdam verbiedt dat meer mensen worden toegelaten. Als alternatief kunnen supporters de huldiging via grote videoschermen rondom de Coolsingel volgen.

Tot grote teleurstelling van de Feyenoord Supportersvereniging. De supportersvereniging vreest dat er problemen ontstaan bij de toegangen tot de Coolsingel. Bovendien zullen veel vaste supporters volgens de supportersclub niet in staat zijn getuige te zijn van de huldiging. Aan de burgemeester is daarom gevraagd het besluit om 70.000 mensen toe te laten te herzien of om de selectie eventueel per bus een stadsrondrit te laten maken.