LONDEN - Manchester United heeft maandagavond met 2-1 gewonnen van Liverpool. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Rio Ferdinand. De verdediger van United speelde voor het eerst na een schorsing van acht maanden. De international kreeg de straf omdat hij niet was komen opdagen bij een dopingcontrole.

Ferdinand, solide spelend, kreeg een ovationeel welkom in eigen huis, Old Trafford. Een andere verdediger speelde in het topduel echter de hoofdrol. Mikael Silvestre maakte beide doelpunten voor de formatie van Sir Alex Ferguson. Twee keer scoorde hij met het hoofd, beide malen op aangeven van vleugelspits Ryan Giggs.

Liverpool

Tussen de bedrijven door was Liverpool op gelijke hoogte gekomen. De 'Reds' deden dat niet op eigen kracht, maar zagen John O'Shea de bal achter zijn eigen doelman werken. Van Nistelrooij speelde de hele wedstrijd bij Manchester United. Het was pas de tweede zege voor de club in zes duels dit seizoen in de Premier League.

Ferdinand

Ferdinand zei naderhand dat het niet was meegevallen. "Het is eigenlijk allemaal nieuw. Alsof je het spel op dit niveau weer moet leren. Ik ben er gewoon voor gegaan. Het was geweldig om weer in het veld te staan en de steun van het publiek heeft me geholpen. Verder hoop ik vooral dat de club met deze zege weer op het juiste spoor zit."

Ferguson

Ook Ferguson was content: "Ik heb altijd gezegd: Als we de juiste spelers terughebben, komt het met het spel ook wel goed. Dat is vanavond gebleken. De rust en overtuiging die Ferdinand uitstraalt, heeft zijn weerslag op het hele elftal. Het is goed dat hij er weer bij is."