UTRECHT - Roelant Oltmans heeft bij de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) een contract voor vier jaar getekend. De verbintenis gaat in principe op 1 januari 2005 in. Hij gaat aan de slag als technisch directeur van de KNHB en als bondscoach van het Nederlands mannenteam.

Oltmans (50) liet maandagochtend bij zijn presentatie in Utrecht weten, dat hij zijn contract als bondscoach van Pakistan wil uitdienen. Die verbintenis loopt op 31 december 2004 af. "Maar ik moet afwachten hoe er in Pakistan op mijn benoeming bij de KNHB wordt gereageerd", zei hij.

Oltmans blijft in principe tot aan het einde van het jaar ook coach van de mannenploeg van Klein Zwitserland. Als hij zijn contract in Azië uitdient, werkt Oltmans de Champions Trophy begin december in Lahore nog als bondscoach van Pakistan af. Het Nederlands team valt in dat geval waarschijnlijk terug op het oude begeleidingsteam, met de Australiër Terry Walsh opnieuw als interim-coach. "Binnen twee weken moet daarover duidelijkheid bestaan", gaf bondsvoorzitter André Bolhuis te kennen.

Oltmans vertrekt maandagmiddag naar Pakistan voor een testserie van acht duels met buurland India. Op 7 oktober keert hij terug in Nederland.