DORTMUND - Roy Makaay heeft opnieuw gescoord voor Bayern München. De international maakte zaterdag ver in blessuretijd de gelijkmaker voor zijn ploeg, die na 88 minuten nog op een 2-0 achterstand stond tegen Bert van Marwijks Borussia Dortmund. Met een fabuleuze eindspurt redde de Duitse recordkampioen een punt.

Makaay was met zijn late treffer de gevierde man bij Bayern. Voor Van Marwijk was het late tegendoelpunt van zijn landgenoot een zware domper. Na drie thuiswedstrijden wacht de voormalige oefenmeester van Feyenoord nog altijd op de eerste thuiszege. De 83.000 toeschouwers in het Westfalenstadion hadden lange tijd hoop op een stunt. Vlak voor rust maakte Ewerthon vanaf elf meter de 1-0. Na rust was hij ook verantwoordelijk voor de tweede treffer.

Die stand bleef tot de 88e minuut overeind. Lucio kopte daarna echter helemaal vrijstaand en op het randje van buitenspel de 2-1 binnen, waarna Makaay ver in blessuretijd vanuit de rebound zijn club een punt bezorgde. Bayern staat inmiddels op de zesde plaats in de Bundesliga op vier punten achterstand van de verrassende koploper Wolfsburg.

Hofland

De ploeg van Kevin Hofland, die opnieuw vanaf het begin in de basis speelde, won zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen Hansa Rostock met 2-1. Voor Wolfsburg was dat al weer de derde zege in een uitwedstrijd van dit seizoen. De club van trainer Erik Gerets verloor nog geen enkel punt in wedstrijden buiten het eigen stadion en werd beloond met de koppositie.

VfB Stuttgart

VfB Stuttgart kwam zondag niet verder dan 0-0 bij Hertha BSC en raakte de eerste plaats kwijt. Hertha speelde de hele tweede helft met tien man na een rode kaart (2x geel) voor ex-ajacied Rafael. Klimowicz maakte na rust de eerste treffer voor Wolfsburg, waarna de thuisploeg via Madsen op gelijke hoogte kwam. Het elftal had het geluk dat keeper Jentzsch na de pauze een strafschop stopte van Rostock-aanvaller Allbäck. Twaalf minuten voor tijd maakte Thiam het beslissende doelpunt, 2-1.

Stuttgart kan Wolfsburg op de ranglijst nog voorbijstreven als het zondag wint bij Hertha BSC. Op die dag wordt ook het duel Freiburg - Bochum nog afgewerkt.