NIJMEGEN - PSV heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van NEC. De Eindhovenaren namen al voor rust een voorsprong door een doelpunt van Van Bommel. De aanvoerder benutte in de 33e minuut een strafschop.

Na rust leek NEC wat beter in de wedstrijd te komen, maar de Gelderse club slaagde er niet in een tegendoelpunt te forceren. In de 72e minuut maakte Lamey de 2-0 en besliste daarmee het duel definitief. In de slotfase bepaalde invaller Vonlanthen de eindstand op 3-0.

Heerenveen wint van NAC

Heerenveen heeft tegen NAC Breda zijn tweede competitiezege behaald: 3-0. De Friezen kwamen thuis pas los na de rode kaart (2x geel) van NAC-verdediger Collen in de 21e minuut. Huntelaar (2) en Selakovic scoorden. In de slotfase kon ook Bakkati van Heerenveen eruit na zijn tweede gele kaart.

Graafschap en FC Groningen spelen gelijk

De Graafschap en FC Groningen wachten beide nog op hun eerste overwinning. In Doetinchem eindigde het onderlinge duel onbeslist, 2-2. De Graafschap blijft met twee punten uit vijf wedstrijden de hekkensluiter, FC Groningen heeft één punt meer en staat een plaats hoger.

Op de uitverkochte Vijverberg scoorden Duits en Zongo in het eerste kwartier van de tweede helft voor De Graafschap, maar even zo snel stond het alweer gelijk. Een eigen inzet van Van der Kruis en een treffer van invaller Pinas brachten FC Groningen binnen een kwartier langszij.

FC Twente en Willem II in evenwicht

FC Twente en Willem II hebben in Enschede gelijkgespeeld. Het matige duel eindigde in 0-0. In de eerste helft kregen de Tilburgers de betere kansen. In het laatste half uur, toen Twente na de rode kaart van Willem II-aanvoerder Kreek met een man meer speelde, drong de thuisclub tevergeefs aan.

Tweede competitiezege RKC

Door met 2-0 te winnen van RBC, revancheerde RKC zich voor de 1-3 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. RKC sloot een slechte eerste helft af met een 1-0- voorsprong. Robert Fuchs scoorde in de 43e minuut.

In de 70e minuut besliste Rick Hoogendorp het duel met zijn tweede competitietreffer, 2-0. Na de winst op FC Twente was het voor RKC de tweede zege van dit seizoen.