AMSTERDAM - Ajax en Hatem Trabelsi hebben hun ruzie bijgelegd. De Tunesische verdediger zette tijdens een persconferentie na maandenlange strijd dan toch zijn handtekening onder het veelbesproken contract, dat hem tot 2006 aan de Amsterdamse club bindt. "Ik ben blij dat ik weer deel uitmaak van het team", verklaarde Trabelsi tegenover de verzamelde pers.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Trabelsi maakt weliswaar weer deel uit van de selectie, maar zijn eerste optreden zal nog wel even op zich laten wachten. "Ik heb voor mezelf in het Olympisch Stadion getraind om fit te blijven", zei de opgelucht ogende rechtsback. "Met de medische staf ga ik overleggen wat er gedaan moet worden. Ik ben nu voor zo'n zeventig à tachtig procent fit. Over eventuele transfermogelijkheden in januari weet ik niets, ik moet eerst maar eens spelen voor Ajax."

Trainer Ronald Koeman was ook blij met de terugkeer van Trabelsi. "Ik kreeg signalen en had zelf ook het gevoel dat Hatem open stond voor een gesprek met mij. Het ging puur om een gesprek tussen speler en trainer, er waren geen anderen bij. Ik ben naar het huis van Hatem gegaan en we hebben gesproken over het verleden en de toekomst. Daarbij heb ik hem uitgelegd dat het voor hem ook het beste is dat hij weer gewoon gaat trainen en spelen. Wat is er nou leuker dan iedere dag met je team te trainen?" Koeman wil met Trabelsi een nieuwe start maken. "Ik kan prima vergeten wat er gebeurd is en ik zal hem net als alle anderen behandelen. Trabelsi is altijd een belangrijke en goede speler voor Ajax geweest. Ook heb ik het in de groep besproken en de spelers waren blij. Zij hebben persoonlijk nooit problemen met Hatem gehad."

Van Eijden

Algemeen directeur Arie van Eijden toonde zich ook content met de rentree van de voormalig rebel. "Zelf heb ik deze week ook een gesprek met Hatem en zijn mensen gehad. We kijken nu met een frisse blik naar de toekomst en we gaan weer de Hatem zien die we kennen. Trabelsi wil ooit een keer in een ander land spelen, bijvoorbeeld Engeland, en om dat te bereiken zal hij eerst bij ons weer moeten spelen en presteren. Dit is het einde van een vervelende periode; nu kunnen we weer met elkaar werken."