TILBURG - Een veredeld tweede elftal van Feyenoord heeft zondag de competitie afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel bij Willem II.
Feyenoord
Willem II

De Rotterdammers speelden slechts met drie spelers die vermoedelijk woensdagavond ook tijdens de finale van de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund beginnen. Bosvelt en Rzasa speelden een helft en Gyan moest na 72 minuten het veld verlaten.

'Zomeravondvoetbal'

Het treffen tussen
FC Utrecht
NAC

Heerenveen

In het eigen Abe Lenstrastadion deelde SC Heerenveen twee punten met FC Twente: 0-0. Behalve de sportieve eer stond er voor Heerenveen niks meer op het spel.

Intertoto

Voor FC Twente was het duel van meer belang. De Tukkers maakten nog steeds kans op deelname op de Intertoto-competitie. Daarvoor moesten ze boven Willem II op de ranglijst eindigen. Die opzet mislukte.

In de eerste helft speelden beide ploegen dramatisch slecht. Er werd geen enkele kans gecreëerd. Na rust was er af en toe mooi combinatiespel te zien, maar een succesvolle afronding ontbrak aan beide kanten. De thuisploeg kende na 74 minuten bijna de aangename weelde van een 1-0 voorsprong.

Invaller Talan, die Jensen verving, stond oog in oog met doelman Boschker. De Katwijker in Heerenveense dienst faalde de levensgrote kans te verzilveren en schoot naast. Datzelfde gold ook voor Selakovic. De Zweed vuurde op de paal.

Twente daarentegen, had in de slotfase de wedstrijd ook in zijn voordeel kunnen beslissen. Jack de Gier verzuimde de bal in het lege doel van
Heerenveen

Allbäck

In het Abe Lenstra-stadion keert Marcus Allbäck waarschijnlijk volgend seizoen niet meer terug. De Zweedse topscorer, die in de belangstelling staat van een aantal Engelse clubs, mag bij Heerenveen voor een gelimiteerde transfersom vetrekken.

Ook is het twijfelachtig of Anthony Lurling blijft. De oud-speler van
FC Den Bosch
Feyenoord

RKC wint

RKC Waalwijk sloot de competitie met winst af. Op de counter spelend won RKC met 3-2 van Vitesse. Bij rust stonden beide ploegen nog op 1-1.

Alleen de winstpremie stond voor de spelers van beide ploegen nog op het spel in dit duel. Vitesse dwong eerder in de competitie al Europees voetbal af ten koste van NAC en vond het niet erg om van de vierde naar de vijfde plaats te zakken. RKC bleef achtste op de ranglijst.

Vitesse kwam na tien minuten op voorsprong door Amoah. De Afrikaan kopte bij de tweede paal raak op een voorzet van Martel. De vroege voorsprong was terecht. Vitesse was met het beweeglijke drietal Amoah, Martel en Sikora gevaarlijker. In de 16e minuut kopte Stefanovic uit een corner van Martel weer raak voor Vitesse. Scheidsrechter Luinge keurde de goal af, omdat hij een overtreding van de Joegoslaaf had geconstateerd.

Positiewisseling

Een blessure bij verdediger Knol gaf in de 39e minuut een wending aan dit duel. De Belg Claessens viel in op het middenveld. Kreek zakte terug naar de achterste linie. RKC profiteerde direct van de positiewisseling. Janssen scoorde nog in dezelfde minuut uit een bekeken dieptepass van Govedarica, 1-1.

Pal voor rust en later in de 63e minuut had Sikora Vitesse opnieuw op voorsprong kunnen brengen. Sikora, in beeld bij Feyenoord en achtereenvolgens in stelling gebracht door Amoah en invaller Mbamba, faalde tweemaal alleen voor doelman Sinouh.

Het antwoord van RKC bleek een stuk doeltreffender. Twee vlijmscherpe counters in de 71e en 73e minuut zetten RKC op een comfortabele voorsprong van 3-1. Eerst was het Yuri Cornelisse, die zuiver uithaalde na aangeven van De Graef. I

nvaller Robert Fuchs haalde daarna zijn gram bij trainer Martin Jol. Fuchs, tot de 54e minuut geërgerd op de reservebank na een slechte wedstrijd bij Roda JC, tekende voor de mooiste treffer. Met een lob passeerde hij doelman Jevric. Hoogendorp miste de 4-1 op een haar na. Het was Tim Cornelisse die in de 88e minuut voor de eindstand van 3-2 zorgde.