DOETINCHEM - Op eigen kracht is De Graafschap de nacompetitie ontlopen. Het gelijkspel (2-2) op eigen veld tegen PSV was zondag voldoende voor klassebehoud, ongeacht de resultaten op andere velden.
De Graafschap
PSV

Halverwege leidde De Graafschap met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Meerdink. De tweede helft stond in het teken van een groot overwicht van PSV. Dat had treffers van Rommedahl en Kezman tot gevolg.

Den Bosch

Het slachtoffer van het gelijkspel tussen De Graafschap en PSV werd
FC Den Bosch
AZ

Den Bosch is ingedeeld in groep A bij RBC, Emmen en Cambuur. De eerste wedstrijd staat op het programma voor woensdagavond. Den Bosch begint met een thuiswedstrijd tegen Emmen.

Sparta

De andere eredivisie-deelnemer aan de nacompetitie is
Sparta
Fortuna

Groningen

Naast De Graafschap heeft ook FC Groningen de nacompetitie ontlopen. Door een gelijkspel tegen Sparta (0-0) handhaafde de ploeg van trainer Dwight Lodeweges zich in de eredivisie. De Groningers hadden op de slotdag van de competitie aan één punt genoeg om niet afhankelijk te zijn van de resultaten van de concurrenten De Graafschap en FC Den Bosch.

Op het Rotterdamse Kasteel kreeg Sparta via Sanou de beste kansen. De ploeg van trainer Rijkaard was al zeker van het spelen van nacompetitie. Sparta begint woensdag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.