TEL AVIV - Bayern München is de Champions League begonnen met de begeerde zege op Maccabi Tel Aviv, voor iedereen het zwakke broertje in groep C. Het was wel een benauwde overwinning in een zeker niet groots duel. Alleen Roy Makaay scoorde, halverwege de tweede helft, uit een strafschop.

Maccabi-trainer Nir Klinger noemde de confrontatie met Bayern München, het eerste Champions League-duel op Israëlische bodem, vooraf al het hoogtepunt van zijn carrière. Hij voorspelde een avond om nooit te vergeten. Hoe anders was de werkelijkheid in het nationale stadion Ramat Gan.

Geen serieuze kans

Voor rust viel er weinig te beleven. Bayern was weliswaar sterker en had meer balbezit, maar kreeg geen enkele serieuze kans. Makaay, die voorin geen steun had van Pizarro (net fit maar op de bank) of Santa Cruz (geblesseerd), stond er verloren bij in de spits. Deisler, Ballack en Hargreaves vonden de Nederlander bijna nooit.

Kahn hoefde aan de overzijde maar zelden in actie te komen. Ondanks vaak lange periodes van werkeloosheid was bij enkele tegenstoten van Maccabi wel degelijk alertheid gevraagd. Vlak voor het rustsignaal kreeg Bayern voor het eerst uitzicht op een voorsprong. Een schot van Zé Roberto van buiten de 16-meter kon maar net door Strauber worden gepareerd.

Strafschop

In de tweede helft kreeg de Israëlische doelman het drukker. Ruim een uur hield hij het hoofd fier omhoog. Een strafschop deed het zakken. Pantsil legde Zé Roberto neer en kreeg geel, Makaay liet de bal achteloos van elf meter binnenrollen in de hoek waar Strauber niet lag.

Klinger probeerde meer druk te zetten door de van Vitesse overgenomen Kameroense aanvaller Emile Mbamba voorin te posteren naast de Ghanees Ishmael Addo. Het had niet het gewenste effect.