Tour de France

Poels spreekt van 'kippenvelmoment' bij finish in laatste etappe

Chris Froome schreef zondag de Tour de France op zijn naam en dat is ook voor Wout Poels reden om een feestje te vieren. De 27-jarige Nederlander van Team Sky had een belangrijk aandeel in de eindzege van de Brit.

"Ik had het doel om naar de Tour te gaan en dat is gelukt. Dan is het helemaal mooi dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan de eindzege van Chris. Op sleutelmomenten was ik van waarde. Dat is geweldig", aldus Poels tegen de NOS.

De laatste etappe was meer een formaliteit, want de eindzege voor Froome was al zo goed als binnen. Sky maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om met het hele team tegelijk over de finish te komen in Parijs.

"Dat was een heel mooi moment", beschrijft Poels "Daar krijg je wel kippenvel van. We hebben er ook keihard voor geknokt. Dit ga ik niet heel vaak meer meemaken, misschien maak je zoiets maar één keer in je leven mee. Supergaaf."

Afgelopen

Hoewel Froome overtuigend de Tour op zijn naam schreef, had de Ronde van Frankrijk voor Sky niet veel langer moeten duren. 

''Het was zwaar. Chris was de laatste dagen een beetje verkouden en wij waren ook aan het einde van ons Latijn. Nog een Alpenrit was misschien wel te veel geweest. Maar het zit er nu op en vanavond kunnen we echt een feestje vieren. Met die Engelsen zal het wel met heel veel bier zijn."

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie