Jakob Fuglsang ging in de achttiende etappe van de Tour de France op een merkwaardig moment en op merkwaardige wijze tegen de vlakte.

De Deen reed op de Glandon op kop, tot een motor zijn stuur raakte en de renner tegen het asfalt smakte. "Die motor haalde me gewoon neer. Het is schandalig", brieste Fuglsang na afloop tegen Sporza.

Fuglsang voerde op de lange beklimming een groepje aan met onder meer Romain Bardet. "Ik reed op kop en ging naar de kant. De motor kwam van achter mij en raakte mijn stuur. Die motorrijder mag blij zijn dat hij niet in mijn buurt is."

De bestuurder trok een dikke streep door de ambities in het bergklassement van de Astana-renner. "Ik had me de hele dag geconcentreerd op de Col du Glandon. Ik had de andere klimmetjes laten liggen en had volledig ingezet op de 25 punten op die klim."

Fuglsang stapte uiteindelijk met een ingepakte elleboog en pijn in zijn heup de bus in. De bewuste motorrijder werkt voor de organisatie van de Tour en kreeg te horen dat hij de laatste drie ritten niet meer op zijn motor mag stappen.