Mollema ziet af in 'zwaarste etappe van deze Tour'

Bauke Mollema beleefde donderdag naar eigen zeggen zijn zwaarste etappe in de Tour de France tot nu toe.

De Groningse kopman van Trek moest twee keer lossen bij de groep met klassementsrenners en kwam uiteindelijk met negentien seconden achterstand op de favorieten over de finish.

"Het was echt vechten vandaag", sprak Mollema na afloop. "Vooral die afdaling van de Glandon. In het begin miste ik wat bochten en verloor ik de aansluiting."

De Nederlander, die zijn negende plek in het algemeen klassement wel wist te handhaven, zat in de afdaling van de zware Col du Glandon vrijwel de hele tijd alleen. "Dat is zo'n inspanning, ik ben helemaal leeg."

"Op dat laatste klimmetje ben ik blijven vechten en heb ik geprobeerd om bij te blijven. Het is shit dat je de hele afdaling alleen doet, dat kost zoveel energie. Ik heb ook amper kunnen eten en drinken."

Afzien

Hoewel Mollema het zwaar had, weigerde hij op te geven. "Ook niet voor de ploeg. En je denkt ook aan alles wat je er in de voorbereiding aan hebt gedaan. Maar voor mij was dit wel de zwaarste etappe van deze Tour, vandaag was echt afzien."

Ondanks zijn tijdverlies is de 28-jarige Nederlander tevreden dat hij niet buiten de top tien viel. "Ik verlies niet eens een plek vandaag, gezien hoe ik me voel ben ik daar wel blij mee."

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie