Tour de France

Gesink lijdt 'veel pijn' in lastige achttiende etappe

Robert Gesink finishte donderdag als elfde in de achttiende etappe van de Tour en behield zijn zesde plaats in het algemeen klassement, maar heel tevreden was hij niet na de zware bergrit.

"Het ging niet slecht, maar ik vond het niet mijn sterkste rit deze Tour", aldus de renner van Lotto-Jumbo na afloop. "Soms heb je van die dagen dat het goed gaat, maar dat het heel veel pijn doet."

Gesink finishte in dezelfde groep als klassementsleider Chris Froome. Op de Col du Glandon, de voorlaatste klim van de dag, probeerde de 29-jarige Gesink nog samen met Mathias Frank en Warren Barguil om weg te rijden bij de andere favorieten.

"Die Frank staat redelijk vlak achter me in het klassement, dus ik ging maar mee. Dat was een slimme zet. Toen ik boven kwam, was ik blij dat ik mijn eigen tempo had kunnen rijden. Ze gaven ons de ruimte, dat was best lekker.''

"De afdaling van de Glandon en de slotklim gingen ook best goed. Maar op die Lacets de Montvernier was het zo kort draaien en keren in de bochten, je moest remmen en dan gelijk weer sprinten en dat is niet echt mijn specialiteit."

Afdaling

Gesink denkt dat de Alpenritten van vrijdag en zaterdag hem beter moeten liggen, omdat deze bergop eindigen na een lange klim en niet na een afdaling zoals op donderdag.

"Ik ga best goed naar beneden, kan prima volgen, maar ben niet het type renner dat alle risico's neemt in een afdaling. Ik heb geen 'standje alles of niets'."

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie