AMSTERDAM - Schouderophalend en plukkend aan zijn trainingspak sprak Fabio Capello dinsdagavond op de laatste persconferentie voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Ajax. De coach van Juventus zei niet veel, al gebruikte hij voldoende woorden. Over Ajax was hij vooral negatief, iets dat hem niet vreemd is. Als trainer van AS Roma liet hij al optekenen dat hij Ajax eigenlijk maar een zwak clubje vond.

Destijds verloor hij in de Arena met 2-1 en kwam zijn ploeg in de thuiswedstrijd niet verder dan een gelijkspel (1-1). Na het duel in Amsterdam zei hij dat Ajax bestond uit twee goede spelers, Chivu en Ibrahimovic. De eerste haalde hij naar Rome. Nu hij trainer is van Juventus kocht hij Ibrahimovic weg bij Ajax, vlak voor het sluiten van de transfermarkt.

Verleden

"In het verleden was Ajax beter", lispelde hij nog. "Dan denk ik aan de tijd met Neeskens. Nu hebben ze een aantal spelers dat op termijn veel kan betekenen in Europa, maar ik denk dat we dit keer een goede kans maken om te winnen."

Niet gek ook met spelers als Nedved, Cannavaro, Del Piero, Thuram, Trezeguet, Zambrotta en sinds kort ook Ibrahimovic. Over zijn aanwinst: "Ik volg hem al lange tijd en ken hem dus goed. Hij is een uitstekende spits die veel kan betekenen voor Juventus. Voor Ajax zal het niet gemakkelijk zijn om zonder hem te spelen. Hij was toch het aanspeelpunt voor ze en het is moeilijk om op korte termijn een opvolger voor zo'n speler te vinden."

Ibrahimovic

In het duel Zweden - Nederland speelde de aanvaller een negatieve hoofdrol door Van der Vaart uit de wedstrijd te schoppen. Capello zei niet te verwachten dat de terugkeer van zijn spits in Amsterdam dit keer voor problemen zal zorgen. "Als er al problemen zijn tussen spelers, zijn die meer voor de kleedkamer dan voor op het veld. Bovendien bepaalt de scheidsrechter de grens."