Tour de France

Lotto-Jumbo gaat voor plek in top vijf met Gesink

Lotto-Jumbo mikt op een plaats in de top vijf voor Robert Gesink in het eindklassement van de Tour de France.

Door het uitvallen van Tejay van Garderen schoof Gesink woensdag na de eerste Alpenetappe op van de zevende naar de zesde plaats in het klassement.

"Voor ons is het belangrijkste dat we Robert zo goed mogelijk steunen", kijkt ploegleider Nico Verhoeven uit naar de komende drie bergritten. "We gaan de komende dagen op jacht naar een plek in de top vijf van het klassement."

Gesink kende in 2010 zijn beste Tour, toen hij als vierde eindigde. Tijdens zijn laatste deelname, in 2013, werd hij uiteindelijk 26e. Na de etappe van woensdag liet hij zelf al weten dat hij hoopt nog te kunnen stijgen in het klassement.

Verhoeven keek met een tevreden gevoel terug op de zeventiende rit van woensdag, waarin Gesink als 25e over de streep kwam.

"Robert is de etappe op zijn plaats gefinisht. Daarbij is hij gestegen in het klassement, dus we hebben een goede dag gehad. Hij startte hectisch en lastig. Uiteindelijk reed er een grote kopgroep weg met Steven erbij. Dat was wat we wilden."

Zwaar

Men is zich er bij Lotto-Jumbo van bewust dat er donderdag weer een pittige rit op het programma staat. "De start is morgen zwaar. We beginnen met een klim van tien kilometer. Daarop zal een groep klimmers wegrijden en dan is de vraag of ze genoeg voorsprong krijgen."

De Nederlandse ploeg liet zich woensdag al van voren zien. Steven Kruijswijk maakte deel uit van een grote kopgroep, maar de dagzege ging uiteindelijk naar Simon Geschke van Giant-Alpecin.

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie