Tour de France

Mollema blijft ondanks tijdverlies negende in klassement Tour

Bauke Mollema verloor woensdag in de zeventiende etappe van de Tour de France tijd op zijn concurrenten, maar de Groninger blijft negende in het klassement. Robert Gesink steeg één plekje en staat nu zesde.

Mollema moest op de voorlaatste klim van de eerste Alpenrit de groep met favorieten laten gaan en hij kwam als 35e over de streep, op 10 minuten en 10 seconden van winnaar Simon Geschke.

Daarmee verloor hij bijna drie minuten op Chris Froome en Nairo Quintana, de eerste toppers die de finish in Pra Loup bereikten.

De kopman van Trek zag dat Mathias Frank hem voorbij stak in het klassement. De Zwitser staat nu achtste op 8.47 van geletruidrager Froome, terwijl Mollema negende is op 11.47. Warren Barguil, de nummer tien, heeft een achterstand van 13.08.

Gesink

Gesink profiteerde van het uitvallen van Tejay van Garderen. De nummer drie van het klassement moest al vroeg in de etappe lossen en stapte vervolgens af.

Gesink zag wel Vincenzo Nibali dichterbij komen. De Tourwinnaar van 2014, zevende in het klassement, was een minuut eerder aan de finish dan Gesink en staat nu nog maar 25 seconden achter op de Achterhoeker.

De kopman van Lotto-Jumbo pakte op zijn beurt tijd op Alberto Contador. De Spaanse nummer vijf van het klassement ging onderuit in de lastige afdaling van de Col d'Allos, de voorlaatste klim van de dag, en verloor een minuut op Gesink.

De Tourwinnaar van 2007 en 2009 heeft nu nog een marge van 59 seconden op de beste Nederlander in het klassement.

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie