Wereldkampioen Michal Kwiatkowski is woensdag in de zeventiende etappe van de Tour de France afgestapt.

De Pool van Etixx-QuickStep zette zijn fiets langs de weg op de beklimming van de Col d'Allos, een berg van de eerste categorie.

De 25-jarige Kwiatkowski stond 93e in het algemeen klassement op bijna twee uur van geletruidrager Chris Froome.

Jerome Coppel was de eerste die afstapte in de zeventiende etappe. De Fransman van IAM Cycling kwam al vroeg in de problemen en hield het voor gezien.

Door het afstappen van Coppel waren er nog maar drie ploegen compleet in Frankrijk: Lotto-Jumbo, MTN-Qhubeka en Europcar.

Op de beklimming van de Col de Toutes Aures zette ook Nathan Haas zijn fiets langs de kant. De Australiër van Cannondale-Garmin bleef achter bij het peloton en hield het voor gezien.

De Ier Sam Bennett van Bora-Argon 18 vervolgde zijn weg ook niet.

Van Garderen

De nummer drie in het algemeen klassement, Tejay van Garderen, moest opgeven vanwege ziekte en hoofdpijn. De kopman van BMC moest al snel lossen, keerde even terug in het peloton, maar moest daarna de strijd staken.

Laurent Didier, een ploegmaat van Bauke Mollema, ging woensdag niet meer van start.

Zijn ploeg Trek meldde woensdagochtend dat de Luxemburger Didier te veel last heeft van bronchitis, waar hij al een week mee kampt.

De 31-jarige coureur presteerde vooralsnog weinig in deze editie van de Tour de France. Slechts één keer finishte hij bij de eerste honderd van het peloton.