Nairo Quintana en Alejandro Valverde zijn van plan om in de komende vier Alpenritten een serieuze aanval te doen op de gele leiderstrui van Chris Froome.

Dat kondigden beide Movistar-renners, nummer twee en vier in het algemeen klassement, dinsdag aan tijdens de rustdag in Gap.

Woensdag hervat het Tourpeloton de koers met een 161 kilometer lange etappe van Digne-les-Bains naar Pra Loup, waarin vijf gecategoriseerde beklimmingen op het programma staan.

Quintana heeft zich ondanks zijn achterstand van drie minuten en tien seconden nog allerminst gewonnen gegeven en is van plan zich nog goed te laten zien in de komende dagen, waarin hij zijn specialisme kan etaleren met vier serieuze bergetappes.

"Tweede worden zou geen mislukking voor mij betekenen, een grote eer zelfs, maar er is nog een lange weg te gaan en we gaan er alles aan doen om te winnen", toont de 25-jarige Colombiaan zich strijdlustig.

Niettemin baalt de wittetruidrager van zijn opgelopen tijdverlies ten opzichte van Froome. "Het doet nog steeds pijn dat ik door iets anders dan lichamelijke prestaties anderhalve minuut achterstand opliep in de tweede rit, al is het wel zo dat hij sterker was op de Plateau de Beille."

Hulp

Quintana rekent in de Alpen op de hulp van zijn teamgenoot Valverde, die ook op slechts vier minuten van de Britse klassementsleider staat, en de rest van de Movistar-equipe.

"De tactiek wordt cruciaal", voorspelt de kleine Colombiaan. "We moeten op de volledige ploeg vertrouwen, dus ook op Alejandro. Hij zit er altijd bij en is heel constant, een geweldige ploeggenoot."

Hoewel het hooggebergte sowieso op zijn lijf geschreven is, richt Quintana zijn pijlen in het bijzonder op de Alpe d'Huez die zaterdag bedwongen moet worden. "Daar hou ik van. Ik heb erop geracet en getraind en die klim is echt iets speciaals voor mij."

Valverde

De 35-jarige Valverde cijfert zich ondanks zijn eigen hoge klassering volledig weg voor zijn kopman, bevestigt de Spanjaard. "Ik heb altijd in het achterhoofd gehouden waarvoor ik hier gekomen ben."

"Tweede of derde worden zou natuurlijk fenomenaal zijn, maar zowel ik als mijn ploeggenoten zullen echt alles geven voor de winst. Ik moet er vooral voor zorgen dat Nairo zo sterk blijft en klaar is om toe te slaan."

Valverde, vorig jaar vierde in het eindklassement, merkt dat Quintana extra gebrand is op de derde Tourweek. "Hij is op en top gemotiveerd om goede dingen te laten zien en verkeert in uitstekende conditie om tijd terug te winnen."

"Het wordt moeilijk, aangezien Froome nooit enige zwakte heeft getoond en bewezen heeft onder druk te kunnen presteren, maar ik merk dat Nairo er klaar voor is en waar mogelijk zullen wij in de aanval gaan."