MILAAN - Clarence Seedorf was dinsdagvond opnieuw belangrijk voor AC Milan in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. De middenvelder maakte zes minuten voor tijd het winnende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (0-1). Zaterdag scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen Livorno (2-2) ook al twee keer.

Inter, de andere Milanese ploeg in de CL, begon ook met een overwinning. De ploeg van coach Mancini won met 2-0 van Werder Bremen. Inter begon verrassend met Van der Meyde in het basisteam en met aanwinst Davids en oud-Feyenoorder Cruz op de bank. Werder Bremen trad aan zonder de passeerde aankoop Klose.

Al na vijf minuten stonden de Duitsers met tien man. Verdediger Ismael kreeg na een charge op Adriano de rode kaart. Arbiter Michel (Slw) kende tevens een strafschop toe, die door Vieri werd gemist (redding doelman Reinke).

1-0

Na ruim een halfuur mocht Inter weer aanleggen van elf meter, na een overtreding van Baumann op opnieuw Adriano. De laatste voltrok zelf het vonnis, 1-0. Met vier gele kaarten en een rode kaart eindigde de grimmige eerste helft. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw Adriano die scoorde, 2-0. Valencia leidde in het duel met Anderlecht bij de rust al met 2-0. Vicente en Baraja maakten de treffers voor de Spaanse kampioen. Na de rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

In groep H begon Chelsea met een royale zege bij Paris Saint-Germain (0-3). Kezman (ex-PSV) moest in Parijs zijn basisplaats in de Engelse ploeg afstaan aan Gudjohnsen. De IJslander raakte echter snel geblesseerd waarna de voormalige topscorer van de eredivisie alsnog het veld in kwam. Bij de rust leidde Chelsea met 2-0 dankzij treffers van Terry en Drogba. De laatste bracht een kwartier voor tijd uit een vrije trap ook 3-0 op zijn naam.

FC Porto, de titelverdediger, en CSKA Moskou bleven in Portugal op 0-0 steken.