AMSTERDAM - Tevreden over het spel maar teleurgesteld in het uiteindelijke resultaat verliet PSV dinsdagavond de prachtige grasmat van Highbury. De Eindhovenaren verdedigden tegen Arsenal gedisciplineerd en gegroepeerd maar verloren uiteindelijk door een eigen doelpunt van Alex: 1-0. Na een goede actie van Henry werkte de Braziliaanse verdediger de bal in de 41e minuut ongelukkig achter zijn eigen doelman Zoetebier. Arsenal accepteerde het presentje dankbaar.


'Er hing een stuntje in de lucht'

Meer nog dan voor de eerste verloren ontmoeting in de Champions League leeft bij de club het besef dat het de punten en premies in het prestigieuze toernooi tegen Panathinaikos en Rosenborg moet halen.

PSV treedt over twee weken op als gastheer van de Griekse kampioen en bekerwinnaar. Daarna volgen twee duels met het Noorse Rosenborg. Na afloop van deze drie wedstrijden weten de Eindhovenaren meer over hun overlevingskansen in de eerste groepsfase van de Champions League.

Vennegoor of Hesselink

Tien minuten voor tijd had invaller Vennegoor of Hesselink gelijk kunnen maken. Op aangeven van Cocu schoot de spits echter in kansrijke positie naast. De Eindhovenaren stonden na afloop begrijpelijk stil bij het eigen doelpunt van Alex en de grote mogelijkheid van Vennegoor of Hesselink. "Als Jan nu eens gescoord had", verwoordde Cocu de gedachte van de spelersgroep.

Met Beasley, Park en Sibon kon PSV aanvallend weinig inbrengen. De eerstgenoemde Amerikaan passeerde zijn directe bewaker Lauren nauwelijks. Park deed het op rechts iets beter maar werd ook niet gevaarlijk. Sibon kon niet waarmaken waarom hij de voorkeur boven Vennegoor of Hesselink had gekregen.

Hiddink

"We konden ze inderdaad niet onder druk zetten", aldus Hiddink. "Maar we frustreerden ze wel door erg goed te verdedigen. Ze hadden het echt moeilijk met ons. Jammer is dan dat we zelf het enige doelpunt van de wedstrijd maken. Dat doet extra pijn. Er hing een stuntje in de lucht."

Arsenal

Arsenal kon tegen PSV niet laten zien waarom het bij de bookmakers als grootste favoriet voor de eindzege van de Champions League geldt. De in Engeland oppermachtige club kende tegen de Eindhovenaren dezelfde problemen als tijdens de vorige zeven optredens in het toernooi. Arsenal is lang niet zo dominant wanneer het weinig ruimte krijgt.

"Ik vond PSV een hele goed indruk maken", camoufleerde de winnende trainer Wenger het teleurstellende optreden van zijn ploeg. "Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt. Ik wist niet dat ze zo goed konden verdedigen. Ik ben heel tevreden dat we met een overwinning begonnen zijn."

Complimenten

Hiddink accepteerde de complimenten van zijn collega met gemengde gevoelens. "Natuurlijk is dit leuk om te horen. Maar je hebt er zo weinig aan. We hebben verloren en staan met lege handen. We kunnen wel zeggen dat we op de goede weg zijn. De ploeg is ook met de nieuwe jonge jongens volwassen geworden."

"Het is ook niet zo dat we nu ten koste van Panathinaikos en Rosenborg de tweede ronde gaan halen. Die ploegen hebben weliswaar niet de reputatie van een Arsenal, maar ze spelen niet voor niets in de Champions League. We kunnen wel ver komen wanneer we vaker als vandaag de concentratie en discipline op kunnen brengen. Dat geloof ik wel."