Robert Gesink zou 'supertevreden' zijn als hij zijn zevende plaats in het Tourklassement kan handhaven tot op de Champs-Élysées.

De kopman van Lotto-Jumbo weet dat er nog van alles mogelijk is, maar is trots op de positie die hij nu inneemt. "Het kan nog alle kanten op."

"Het liefst kijk je naar boven, maar je moet ook realistisch zijn", stelt de Achterhoeker op de rustdag. "Je kijkt van dag tot dag wat je zelf kunt en ik hoop daar heel constant in te blijven."

Gesink heeft Geraint Thomas op minder dan een minuut voor hem staan in de rangschikking en denkt ook Tejay van Garderen, de huidige nummer drie, in het vizier te hebben.

"Als ik naar gisteren kijk, zie ik dat Thomas een smak heeft gemaakt en dat hij op de klim ook al wat naar achteren was. Wellicht is Van Garderen te achterhalen, maar dat is allemaal speculeren."

Trots

Dat de 29-jarige Gesink de Alpen in gaat als nummer zeven stemt hem tot tevredenheid, zeker gezien de sterke concurrentie in top tien.

"Dit is een Tour waarin alle favorieten tot nu allemaal gewoon nog op de fiets zijn blijven zitten en zonder mankementen zo ver gekomen zijn, dan denk ik dat het heel knap is waar ik sta. Hier zou ik supertevreden mee zijn."

"Er is natuurlijk veel gebeurd, ik heb vaak van onderuit weer naar boven moeten kruipen. Als je hier dan zo constant kan rijden, dan moet je daar trots op zijn."