Wilco Kelderman kampt met een verkoudheid, maar hoopt woensdag weer fitter aan de start te kunnen verschijnen voor de zeventiende etappe in de Tour de France.

"Ik voel me niet echt super", zegt de renner van Lotto-Jumbo dinsdag tegen NU.nl. "Ik ben nu een beetje verkouden en zit aan de antibiotica."

De 24-jarige Nederlander denkt echter dat hij aan de betere hand is en verwacht niet dat zijn deelname in gevaar zal komen. "Ik ben ook een beetje ziekjes, maar hopelijk kom ik er na deze rustdag wel doorheen."

Kelderman merkte na de etappe van vrijdag, waarin hij na een lange vlucht op 300 meter van de streep werd ingerekend, dat hij getroffen was door een verkoudheid. "Na die etappe kreeg ik een beetje last van m'n keel en daarna is het eigenlijk alleen maar erger geworden."

"Een beetje hoesten, een beetje tegen ziekig aan. Ik voel me heel warm en zweet ook veel 's nachts", beschrijft de coureur zijn klachten. "Nu gaat het wel beter, gelukkig heb ik op tijd antibiotica genomen."

Eerder in deze editie van de Tour kampte Laurens ten Dam met bronchitis. Kelderman denkt dat zijn klachten te vergelijken zijn met die van zijn ploeggenoot. "Maar dat is wel een beetje weg nu. Het is meer m'n neus, ik had gisteren ook de hele dag hoofdpijn."

Niveau

Met het oog op vier zware etappes door de Alpen komt de verkoudheid echter niet op het ideale moment, beaamt de Nederlands kampioen tijdrijden. "Eerst maar eens herstellen."

"Ik ga deze Tour in ieder geval niet meer het niveau halen dat ik zou willen", zegt Kelderman, die meer had verwacht van zijn eerst deelname in Frankrijk. "Het is niet een Tour waarvan ik zou zeggen: ik heb hier echt een keer uitgehaald of een keer lekker gefietst."