ZEIST - Tamás Petö is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twintig wedstrijden, waarvan tien voorwaardelijk, geschorst wegens dopinggebruik. De dertigjarige middenvelder van NAC Breda werd na het Amstel Cup-duel met PSV (0-1 winst voor NAC) op 4 februari van dit jaar betrapt op het gebruik van een afbraakproduct van het verboden middel Nonandrosterone.

Ook de contra-expertise viel positief uit. NAC ontving dinsdagmiddag het schikkingsvoorstel van de KNVB en besloot dat na overleg met Petö te accepteren. De Bredase club laat op de website overigens weten in de onschuld van de Hongaar te geloven. "Allereerst heeft Tamás aangegeven dat hij geen doping heeft gebruikt, dat geloven we en wij staan achter hem", aldus Alex Fiévez, hoofd medische staf van NAC.

"Er is een zeer lage concentratie van een afbraakproduct van Nonandrostrolon bij Tamás geconstateerd wat kan duiden op dopinggebruik. Er zijn echter meerdere manieren om een verhoogde concentratie van dit hormoon te hebben: het gebruik van verontreinigde vitaminepreparaten, een verandering in de hormoonspiegel door de vele operaties die Tamás heeft ondergaan of zelfs stress kan bijdragen aan een verhoging van de concentratie."

Petö staat sinds medio 2001 onder contract bij NAC Breda, maar miste door blessureleed veel wedstrijden. In april van dit jaar werd de kruisband in zijn rechterknie gereconstrueerd en sindsdien speelde hij niet meer. Hij miste bijna het volledige seizoen 2002/2003 door een gescheurde kruisband in hetzelfde gewricht.