Wielrennen

Mollema wil komende dagen verder stijgen in 'gekke Tour'

Bauke Mollema heeft er na zijn zevende plaats woensdag in de elfde Touretappe vertrouwen in dat hij ook de komende dagen tot goede prestaties kan komen in de bergritten.

"Dit geeft veel vertrouwen. Hopelijk was gisteren gewoon een offday en ben ik in de volgende ritten net zo sterk als vandaag", zei Mollema na aankomst in Cauterets tegen de NOS.

De 28-jarige kopman van Trek demarreerde in de slotfase van de tweede Pyreneeënrit uit een achtervolgende groep met bijna alle favorieten. Hij deed dan ook goede zaken voor het algemeen klassement, waarin hij Vincenzo Nibali aflost als nummer tien.

"Ik ben toch weer de top tien binnengeslopen en daar kan ik mee verder. In die top tien zijn de verschillen groot, maar het is tot nu toe een gekke Tour en ik denk dat er nog meer gekke dingen gaan gebeuren."

Max

Een terugkeer in de top tien van het klassement had Mollema ook in zijn achterhoofd toen hij op ongeveer vier kilometer van de meet demarreerde.

"Een etappezege was niet meer mogelijk, ik wilde puur tijd terugpakken voor het algemeen klassement. En dat is dus gelukt."

"Ik voelde me de hele dag ook al goed. Toen we met een man of tien over waren op de Tourmalet zat ik nog niet eens aan mijn max. Dat was een goed teken. Ik was een stuk beter dan gisteren."

Bekijk alle klassementen

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie