De rivalen van Chris Froome zullen de komende dagen een manier gaan zoeken om de Brit te bestoken in de Tour de France. Zijn ploegleider Servais Knaven verwacht dat het moeilijk wordt.

"Ik denk dat hij op dit moment geen zwakke punten heeft. We zijn op alles voorbereid", zegt de Brabander van Team Sky tegen NU.nl.

De afdaling wordt genoemd als één van de momenten om Froome aan te vallen. De gevaarlijke weg naar beneden vanaf de Tourmalet is woensdag een uitdaging voor goede dalers.

"Iedereen denkt dat Froome daar slecht in is, ik denk alleen van niet. Er zal daar wel op het scherp van de snede worden gekoerst, maar de meeste renners kennen de afdaling goed genoeg."

Stap voor

Froome heeft in het klassement al een voorsprong van bijna drie minuten op nummer twee Tejay van Garderen. Alberto Contador en Vincenzo Nibali, die voor de Tour als favorieten werden gezien, geven respectievelijk al ruim vier en bijna zeven minuten toe.

"Dat Froome er zo bovenuit steekt, komt meer doordat de rest niet goed was", relativeert Knaven. "Robert Gesink zit anderhalve minuut achter Froome. Dat verschil is niet extreem groot en past bij de verhoudingen in het peloton. Je kunt je afvragen of Froome zo goed was of de anderen minder."

​Knaven denkt dat de goede eerste week Froome geholpen heeft. De klimmer begon in de gele trui aan de Pyreneeën. "Het mentale aspect is heel belangrijk, hij was de rest al een stap voor. Als hij straks een slechte dag heeft, is zijn moraal nog steeds goed en dat scheelt."

Voor Sky is het vooral van belang om het hoofd koel te houden in de vele etappes die nog volgen. "Het belangrijkste is dat we de controle niet verliezen. De hele ploeg moet gefocust zijn tot aan Parijs. Het verschil is nu drie minuten, maar die ben je ook zomaar kwijt."