Tour de France

Teambaas Trek blijft geloven in kansen Mollema op goed klassement

Bauke Mollema was zeer teleurgesteld na zijn zeventiende plek in de eerste bergrit van de Tour de France. Zijn teambaas Luca Guercilena bekijkt het wat positiever.

"Natuurlijk heeft hij veel tijd verloren, maar met een elfde plaats in het klassement zijn er nog genoeg mogelijkheden", zegt de manager van Trek tegen NU.nl.

Mollema moest dinsdag naar La Pierre-Saint-Martin vroeg lossen uit de voorste groep en kwam binnen op ruim vier minuten van winnaar Chris Froome, zijn achterstand in het klassement is nu zeven minuten en vijftien seconden.

"Hij had verwacht om langer bij de favorieten te blijven, maar het is juist goed dat hij zijn eigen tempo heeft aangehouden. Veel renners die te lang wilden bijblijven, explodeerden daarna. Dat is hem niet gebeurd en hij won aan het einde juist plekken."

De Italiaan hoefde Mollema naar eigen zeggen niet op te beuren. "In het hotel was hij al weer aan het lachen. Bauke is geen persoon waarbij het dan meteen in zijn hoofd gaat malen. Hij weet zichzelf telkens weer te motiveren."

Niet geschikt

Guercilena denkt dat de etappe niet echt geschikt was voor zijn kopman. "Het ligt hem beter als er meer beklimmingen in een etappe zitten. Ze gingen nu in één keer vol gas op de laatste klim en dat is hij niet gewend. Meerdere klimmen op rij zijn beter."

Een aanval zoals Robert Gesink die dinsdag plaatste, hoeven we in de Pyreneeën niet te verwachten van Mollema. "Nee, hij hoeft niet aan te vallen. Het belangrijkste is om te blijven volgen en niet het risico te lopen om te exploderen. Constant en solide rijden is zijn kwaliteit, daar moet hij aan vasthouden."

"Als ploeg moeten we op hem vertrouwen en kalm blijven. Natuurlijk was die klim een indicatie van hoe iedereen is, maar Bardet, Pinot, Nibali en Uran zaten nog achter hem. Er valt gewoon steeds iemand af en er komt telkens iemand bij. De top tien blijft zeker mogelijk."

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie