LONDEN - Het Nederlandse Fedcupteam moet op 20 en 21 juli in Australië de promotie/degradatiewedstrijd tennissen. De loting in Londen koppelde Nederland aan Australië. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de wereldgroep. Het Nederlands team zegevierde vorige week in het Turkse Antalya in de voorronde.

Captain Tjerk Bogtstra zag voor de promotie/degradatieronde liever een thuiswedstrijd. "Over de tegenstander ben ik niet ontevreden. Gezien de kracht van een aantal landen had de loting zwaarder kunnen uitvallen voor ons."

Australië was van alle mogelijke tegenstanders het enige land waartegen Nederland beslist een uitwedstrijd zou spelen. "Precies dat land hebben wij geloot", aldus Bogtstra, die het bereiken van de wereldgroep niet onmogelijk acht. "Er zit een goed resultaat in. Deze lotinguitslag is wel vervelend voor de speelsters. Dit weekje Fedcup kost ze wel drie weken."

Loting

De complete loting is: Argentinië - Hongarije, Australië - Nederland, Tsjechië - Canada, Japan - Colombia, Rusland - China, Slovenië - Oekraïne, Zwitserland - Zweden en Verenigde Staten - Israël. In welke stad en op welke ondergrond de wedstrijd Australië - Nederland wordt gespeeld, is nog niet bekend.

/SPORTTennissters winnen eerste duel in Fed CupTennissters zetten zegereeks voort in Fed Cup