Mollema baalt stevig van 'heel teleurstellende' bergrit in Tour

Bauke Mollema was dinsdag niet de enige klassementsrenner die veel tijd verloor in de eerste bergrit van de Tour de France, maar toch kon de kopman van Trek niets positiefs uit de eerste bergrit halen.

"Ik merkte al snel dat ik op ontploffen stond, vooral op de steile stukken. Daar ben ik wel van geschrokken. Ik had dit niet verwacht en dat is heel erg balen", verzuchtte Mollema in La Pierre-Saint-Martin.

De Groninger werd uiteindelijk zeventiende op ruim vier minuten van winnaar Chris Froome. Mollema staat nu elfde in het algemeen klassement, wel vlakbij de beste tien maar ver verwijderd van de zo gewenste top vijf.

"De krachtsverhoudingen zijn niet waar ik op hoopte. De verschillen richting de top zijn wel heel groot, dit is niet waarvoor ik ben gekomen. Misschien kan ik het nog omkeren, de Tour is nog lang. En anders gaan we gewoon voor ontsnappingen."

Mollema, die in het klassement zeven minuten en vijftien seconden toegeeft op leider Froome, voelde op de slotklim geen moment dat er meer in zat. "Ik kon gewoon niet harder. Op het einde ging het wel iets beter, maar toen had ik al zoveel tijd verloren."

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie