SYDNEY - Het mannenhockeyteam van Australië dreigt met een boycot van het toernooi om de Champions Trophy in december in Pakistan. De olympisch kampioen van Athene vindt dat het gastland te weinig doet om de veiligheid van de spelers te garanderen. Ook Nederland, dat in Athene de finale van Australië verloor, is deelnemer aan het jaarlijkse prestigieuze zeslandentoernooi.

Australië voelt zich mikpunt van terrorisme na de zelfmoordaanslag bij de ambassade in Jakarta en de nog onbevestigde berichten dat in Irak Australische arbeiders zijn ontvoerd. "Deze acties wijzen duidelijk uit dat ons land momenteel het doelwit is van extremisten", zei Linden Adamson, de directeur van de hockeybond. "We moeten er dus dubbel zeker van zijn dat we onze atleten naar veilige gebieden sturen. Is die garantie er niet, dan gaan we niet. Zo simpel is het."

Adamson heeft de organisatie in Lahore enige tijd geleden al dringend verzocht hem te informeren over de veiligheidsmaatregelen bij het toernooi. "Ik heb nog geen antwoord gekregen. Als die informatie niet komt zal Australië absoluut niet meedoen", aldus Adamson. Het zou dan de eerste keer zijn in het 27-jarige bestaan van de Champions Trophy dat Australië afwezig is.