LONDEN - Strijdbaar en vol goede moed begint PSV dinsdag opnieuw aan de opdracht die zo langzamerhand het karakter van "mission impossible" heeft gekregen. Na zeven mislukte pogingen op rij willen de Eindhovenaren de overlevingstocht door de eerste ronde van de Champions League wederom dolgraag volbrengen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Gelukkig voor de Brabanders geeft de uitslag van het uitduel bij Arsenal nog niet het antwoord op de vraag of de huidige ploeg nu eindelijk clubgeschiedenis gaat schrijven. De landskampioen van Engeland steekt namelijk ook naar eigen zeggen in een vorm waarin het misschien nog wel nooit heeft gestoken. Arsenal heeft in de Premier League al 45 duels niet meer verloren. Na vijf competitiewedstrijden is de club op dit moment als enige van alle twintig op het hoogste Engelse niveau nog zonder puntverlies.

Champions League

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is voor PSV, wil Arsenal liever dan ooit slagen in de Champions League. De Londense club verschijnt dit seizoen voor de achtste keer als kandidaat voor de eindzege op het toernooi voor beste clubteams van Europa. Arsenal reikte echter nooit verder dan de kwartfinale. "Ik wil een Europese hoofdprijs winnen", sprak de succesvolle trainer Wenger. "Pas dan ben ik bij deze club geslaagd."

Stunt

Bij PSV zijn ze als geen ander op de hoogte van de grote Europese plannen van de eerste tegenstander in de Champions League. "We hebben ze goed bekeken. Ze hebben een fantastische ploeg. Het zou echt een enorme stunt zijn wanneer we hier een puntje pakken", aldus Hiddink, die weet dat zijn ploeg het toernooi met thuisduels tegen Panathinaikos en Rosenborg vervolgt.

De trainer en technisch directeur van de Eindhovense club ziet het niet als een nadeel dat zijn team uitgerekend bij beoogd groepswinnaar moet beginnen. "We zijn ook wel eens voor eigen publiek tegen een grote ploeg begonnen. Dan leefden we vaak in de veronderstelling dat we binnen een kwartiertje met 2-0 voor moesten staan. Dat liep dan helemaal verkeerd af. Zo naïef zijn we gelukkig niet meer. We zullen het nu iets slimmer aanpakken."

Hiddink

Als het aan Hiddink ligt, leunt PSV op een uitverkocht Highbury niet alleen op de defensie. "Dan gaat het zeker fout. We moeten ook initiatief tonen. Al ligt daar ook het gevaar. Arsenal slaat vaak toe op het moment dat de tegenstander denkt dat er iets valt te halen."

Bergkamp

Grote man bij Arsenal is nog steeds Bergkamp. De alweer 35-jarige Amsterdammer is dit seizoen meer dan ooit de architect van het aanvalspel van de Engelse kampioen. "Hij kan als geen ander een duel met één lepe actie beslissen", weet Hiddink van de spits die hij als bondscoach onder zijn hoede had. "Voor Dennis moeten we heel erg oppassen."

Gelukkig met de rol van underdog vergaten ze bij PSV voor het gemak dat Arsenal de afgelopen seizoenen in Europees verband juist tijdens thuiswedstrijden kwetsbaar was. De ploeg won voor eigen publiek in de Champions League slechts drie van de laatste tien duels. PSV verloor op het hoogste Europese niveau slechts één van de laatste zes uitduels.

Afgaande op de laatste training voor het duel krijgt Vogel de voorkeur boven de aanvallend ingestelde De Jong. De Zwitser heeft nare ervaringen met Arsenal. Twee jaar geleden profiteerde Gilberto na 20,7 seconden van een blunder van de middenvelder van PSV. De treffer geldt nog steeds als snelste doelpunt ooit in de Champions League.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoetebier; Ooijer, Alex, Bouma en Lee; Van Bommel, Vogel, Cocu; Park, Vennegoor of Hesselink en Beasley.