Tour de France

Aangeslagen Kelderman worstelt met zware rugklachten

Wilco Kelderman overleefde de vijfde etappe van de Tour de France met veel moeite. De klimmer van Lotto-Jumbo ondervond veel hinder van eerdere valpartijen.

"Ik heb enorm last van mijn rug en kwam echt niet vooruit. Telkens van die pijnscheuten, vooral de rechterkant is heel erg beurs", klaagde Kelderman bij de finish in Amiens.

"Ik hoop dat het niks is, maar het voelt in ieder geval heel slecht. Het was echt worstelen op de fiets en dat is nooit fijn."

Kelderman benadrukte dat hij mentaal wel klaar is om de Tour te vervolgen. De medische staf van de ploeg zal hem woensdagavond weer onder handen nemen in de hoop dat de klachten verminderen.

Ten Dam

Laurens ten Dam kwam net als teamgenoot Kelderman in de laatste groep binnen op veertien minuten en vijftien seconden van winnaar André Greipel.

"Ik heb een zware dag gehad, het was heel hectisch. Uiteindelijk kwam ik in een goede groep terecht. Echt rustig is het alleen nooit gegaan, maar dat kan ook aan mij liggen."

De schouder van Ten Dam raakte maandag bij een harde val uit de kom en werd weer teruggezet. Sindsdien is het overleven voor de klimmer die in de Alpen nog wil excelleren.

"De harde wind zorgde de hele dag voor stress vooraan en er waren veel valpartijen. Ach, we zijn weer over de finish gekomen, morgen weer een dag."

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie