Tour de France

Sky-ploegleider Knaven moet gretige Froome soms afremmen

Servais Knaven geniet in de eerste week van de scherpte van zijn kopman Chris Froome. De ploegleider van Team Sky moet het enthousiasme van de Brit soms zelfs temperen.

"Soms smijt hij iets te veel met zijn krachten en dat beseft hij zelf ook wel. Dat is zijn temperament, dat zit in hem", zegt Knaven tegen NU.nl.

Zo sleurde Froome in de vierde etappe alleen aan kop van het peloton in de hoop de achterop geraakte Nairo Quintana te lossen.

"Hij is weer in die stemming om alle kansen te grijpen en dat had hij twee jaar terug ook, toen won hij de Tour."

Lelijk

Froome maakte dinsdag indruk met een sterk optreden op de kasseien. De klimmer verloor weliswaar de gele trui aan Tony Martin, maar dat was geen ramp op de stroken van Parijs-Roubaix waar hij vorig jaar door een val niet eens aan toe kwam.

"Toen heeft hij geen kassei gezien. Ik was er eigenlijk ook niet bang voor, tijdens de verkenning ging hij er al goed over. We zijn alleen nerveus voor valpartijen. Elke dag dat we door zijn richting de bergen, is er weer eentje."

De wielervolgers vonden wel dat Froome over de kleine steentjes erg lelijk op de fiets zat. "Dat heb ik ook gehoord ja. Ach, er moet altijd iets aan te merken zijn op een kampioen. Niemand is perfect. Dat is nu eenmaal zijn stijl."

"Hij weet zelf ook wel dat het er niet zo mooi uitziet. We kunnen er nog een beetje aan schaven, maar het is geen Vincenzo Nibali of Martin. Er zijn ook anderen bij die heel mooi kunnen fietsen, die gaan alleen niet hard."

De ritten van woensdag en donderdag worden geplaagd door harde wind, die ook verschillen in het klassement zouden kunnen veroorzaken. "We hebben als ploeg veel zelfvertrouwen en zijn niet bang. Angst is niet goed, we moeten gewoon zorgen dat we er klaar voor zijn. En als Froome goed in zijn vel zit, kan hij alles."

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie