Giant-Alpecin liet zich in de eerste vier dagen van de Tour de France telkens van voren zien, maar het bleef zonder succes.

"We hadden drie doelen: de tijdrit, het geel en de kasseienrit. Die hebben we allemaal niet behaald. De teleurstelling overheerst", aldus ploegleider Marc Reef tegen NU.nl.

Tom Dumoulin werd vierde in de openingstijdrit in Utrecht en leek later op weg naar de gele trui, maar moest maandag opgeven na een harde val. Een dag later werd John Degenkolb tweede op de kasseien.

"We waren er elke dag bij, maar missen net dat kleine beetje. Het is een raar begin, elke keer net niet. John is zwaar teleurgesteld. Dit was de rit waar we het wilden doen, maar we hebben te laat gereageerd op Tony Martin."

Ramon Sinkeldam was net als de verrassend sterke klimmer Warren Barguil een lichtpuntje bij Giant-Alpecin. De sprinter kwam maandag net als Dumoulin hard ten val, maar ging redelijk soepel over de kasseien. "Hij voelde zich goed en bleef zelfs tot strook drie bij. Toen zat zijn werk erop, het zag er goed uit."