AMSTERDAM - Het overleg tussen Ajax-supporters en burgemeester Cohen van Amsterdam over de plek van de huldiging van Ajax is op niets uitgelopen, zo meldt de lokale TV-zender AT5. Veel fans willen wanneer Ajax zondag de landstitel pakt feestvieren op het Leidseplein in plaats van op een parkeerterrein bij het Arena-stadion. Een gelijkspel zondag tegen NEC is voor Ajax voldoende om landskampioen te worden.
Ajax
NEC

Cohen raadde de supporters aan om hun achterban te overtuigen niet naar het Leidseplein te gaan omdat het op het parkeerterrein P2 ook leuk is. De fans beweren van niet. De gemeente heeft overwogen om een week later, mocht Ajax de beker winnen, alsnog een huldiging op het Leidseplein te houden.

Ook
Johan Cruijff

Gemeente

De gemeente verwacht dat de meeste supporters, zo'n tachtigduizend, het feest bij de Arena zullen bijwonen als Ajax landskampioen wordt. "De echte supporters willen toch de spelers zien en die zijn bij de Arena. Vanaf 13.00 uur staan drie grote schermen op het parkeerterrein waarop de wedstrijd is te zien en allerlei artiesten zullen optreden", aldus een gemeentevoorlichter in Het Parool.

/SPORTHuldiging Ajax al op zondag